Jo mere vores egen og ”den andens” ”verden” er i kontakt og interaktion med hinanden, jo nemmere kan der opstå spejlingsprocesser, hvor selvfølgelige betydninger bliver mere synlige og eksplicitte. Forskellighed skal derfor synliggøres frem for at nedtones. I en flerkulturel daginstitution kan dette ske ved, at børn og forældres forskellige kulturbaggrund er synlige og indgår som et aktiv i hverdagslivet i institutionen. Derved vil forældrenes usynlige betydningsunivers, som er knyttet til deres særlige kontekst, nemmere blive synlig for personalet. Bevidst og ubevidst vil personalet komme til at spejle deres betydningsuniverser i forældrenes – og vice versa.
Måder at synliggøre forskellige kulturbaggrunde på er utallige. I en børnehave kan det gøres gennem konkrete aktiviteter i udsmykning, pædagogiske aktiviteter, forældremødet, mad, forældreaktiviteter, højtider, temauger, men også under forældresamtaler ved at give plads til at undersøge forældrenes forforståelser omkring børnepasning, mad, leg osv…
Hvis der er vanskeligheder med forældresamarbejdet, er det vigtigt at styrke muligheden for at forældrenes forforståelser kommer frem, frem for at intensivere måderne at belære forældre om egne synspunkter. Jo mere forældrenes forståelser, tanker og overvejelser omkring børn og barnets pasning kan synliggøres, jo nemmere er det at tage højde for forældrenes betydningsunivers i tilrettelæggelsen af hverdagen. Samtidigt vi det udvide personalets bevidsthed om deres usynlige betydningsunivers, således at de bliver bedre til at forklare sig på en måde, hvor deres budskaber når frem til forældrene i overensstemmelse med intentionen.