Hvad er den faglige ide bag testen?

Testen er lavet ud fra virkelige hændelser. De stammer fra en lille flerkulturel daginstitution ved navn Sesam, hvor der blev samlet op på både positive og ”mislykkede” hverdagserfaringer med dialog over en lang periode.

Se evt. her.

Under analysen viste det sig, at det ofte var svært at ”tyde” den anden, så han/hun blev forstået, som det var ment.. Enten blev betydningen af kulturforskelle overdrevet, eller også blev de underdrevet. Det viste sig, at det var vigtigt at ”balancere kulturens betydning” i forhold til at sikre dialogen.

I testen skal du være ”linedanser” og ”balancere kulturens betydning”, således at du hverken overdriver eller underdriver betydningen af kulturforskelle.

Du kan teste dig selv inden for to forskellige kulturelle aspekter, som er kulturs dybere lag og kulturs selvfølgeligheder.

I forhold til at få en vellykket interkulturel dialog er det også vigtigt, at man f.eks. er god til at lytte og at anerkende den anden. Den slags almene kommunikationsfærdigheder er også lagt ind i testen, så dem kan du også afprøve dig selv i forhold til. Læs mere her.

Evnen til at reflektere, undersøge og at se på sig selv også vigtig. Læs mere her.

Overordnet er Interkulturel.com inspireret af ideerne inden for dialogisk integration. Det kan du læse mere om her.

Copyright Interkulturel.com, Karen Nørskov  | Tlf.: 60 66 28 55