Baggrund

Kimen til Interkulturel.com blev lagt i en lille flerkulturel børnehave ved navn Sesam. Her var der børn med vidt forskellige oprindelser, Bosnien, Somalia, Libanon, Irak, Tyrkiet, Sri Lanka – og så selvfølgelig Danmark. Over en lang periode fra 1998 – 2004 blev der gennemført forskellige udviklingsprojekter i institutionen. Alle handlede de om, hvordan dialogen kunne få de bedste vilkår i hverdagen (*).

Mange vanskeligheder i kontakten mellem forældre og personale viste sig at opstå, fordi at enten blev kulturens betydning overdrevet eller underdrevet.

For at rette op på det gik man i gang med inddrage kulturteorien. Men det var en jungle at finde rundt i. Det syntes oftest så højt hævet, at det var umuligt at omsætte og gøre brug af i en ofte travl og hektisk hverdag. Det var på det tidspunkt at ideen til Interkulturel.com blev født. Formålet med Interkulturel.com var at omdanne komplekse kulturteorier til relativt enkle værktøjer, som gjorde det både realistisk og meningsfuldt for en travl pædagog at gå i gang med.

Klik her, hvis du vil læse mere (pdf-fil) om baggrunden for Interkulturel.com.

(*) Erfaringsopsamlinger findes bl.a. i bogen Tværkulturelt Forældresamarbejde af Lone Sperschneider og Karen Nørskov. Læs også Videreudvikling af Øje for Barnets Kultur ved Annie Thomsen og Karen Nørskov. Se litt.listen.)

Copyright Interkulturel.com, Karen Nørskov  | Tlf.: 60 66 28 55